Rustig Oud en Nieuw in ziekenhuis

Het Horacio Oduber Hospital (HOH) is niet ontevreden over het verloop van de jaarwisseling. In vergelijking met vorig jaar was het rustig.

Het HOH geeft ieder jaar een overzicht van de aantallen bezoekers van de Eerste Hulp, gedurende de jaarwisseling. Dit jaar is vergelijken met vorig jaar lastig, vanwege de grote storing die het computersysteem in 2019 trof. 

Dit jaar komt het aantal bezoekers uit op 262. Vorig jaar waren dat er 357 en in 2018 332. Het gaat over de periode die loopt van 31 december tot 3 januari. 

Van de bezoekers hadden er 111 medische hulp nodig die spoedeisend was. De rest kon terecht bij de Huisartsenport. Van de patiënten was 59 procent man. De leeftijden van de spoedgevallen varieerde van een jaar tot 92 jaar. De leeftijdsgroep van 50 tot 64 jaar was het meest vertegenwoordigd.

Van de 111 patiënten hadden er vier verzorging nodig vanwege een verkeersongeval. Een persoon was slachtoffer van geweld en twee raakten gewond door vuurwerk. Dertig patiënten waren gevallen en daardoor gewond geraakt. De overige 74 patiënten waren niet gewond, maar getroffen door een hartaanval, een herseninfarct, voedselvergiftiging of een zware allergische reactie. Er werden 44 patiënten opgenomen.