Nieuwe Nederlandse contactpersoon IMF

Minister Xiomara Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur heeft onlangs kennis gemaakt met Paul Hilbers, de nieuwe uitvoerend directeur van het International Monetary Fonds (IMF) en vertegenwoordiger van het koninkrijk bij die organisatie. 

Minister Maduro bedankte hem voor de steun van het IMF bij het ontwikkelen van duurzaam financieel beleid. Het IMF heeft bijvoorbeeld ondersteuning verleend bij het ontwikkelen van het nieuwe fiscale beleid. 

Via Cartac heeft het IMF het macro-economische beleid van Aruba gevalideerd en tevens de cijfers van de nationale rekeningen. Momenteel helpt het IMF mee aan plannen voor het verlagen van de kosten van het overheidspersoneel. Onlangs deed het IMF onderzoek naar het begrotingssysteem van het eiland.

In januari en maart onderneemt het IMF weer een zogenaamde ‘Article IV mission’. Bij die gelegenheid wordt ook een scan gemaakt van het financiële systeem van Aruba, in verband met de voorwaarden die Nederland heeft gesteld bij de financiële steun.