2021 – een jaar om te herstellen

De regering heeft 2021 bestempeld tot het jaar van herstel. De Covid-19 pandemie maakte van 2020 een jaar vol uitdagingen, niet alleen voor Aruba, maar voor de hele wereld. Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes wordt 2021 anders.

,,2021 begint met de herdenking van het 35-jarig jubileum van onze Status Aparte. Dankzij de vastberadenheid en hartelijkheid van onze mensen, hebben we geweldige dingen bereikt tijdens de 35 jaar van Status Aparte en kregen we het respect en de bewondering van veel landen in de regio. We inspireerden ook andere landen om te vechten voor hun autonomie. Hoewel het niet altijd ging zoals we wilden, hadden we de moed en het vermogen om het verkeerde recht te zetten, wat ons tot een gerespecteerd land maakt.

Dit is ook een heel belangrijk jaar voor Aruba, waarin we de kans en het voorrecht hebben om in september de nieuwe wetgevers te kiezen. Het Recovery Year logo, gepresenteerd door de premier, illustreert het herstel om nieuwe kansen voor de mensen te creëren. 2021 wordt het jaar waarin het toerisme zich herstelt, wat ook als vliegtuig in het logo wordt geïllustreerd. De maisplanten illustreren de landbouw en het financiële herstel dat dit met zich meebrengt.

Het jaar 2021 is in alle opzichten het hersteljaar. Het economisch en toeristisch herstel zal verbeteren en we kunnen ons concentreren op andere bedrijfstakken. Dit zal leiden tot financieel herstel van Aruba. Dit jaar zullen we ook een herstel zien in het onderwijs na het verlies van vorig jaar. We zullen de sociale crisis vastberaden aanpakken.

Herstel van de arbeidsmarkt zal leiden tot meer banen en betere arbeidsomstandigheden. Ook vindt er herstel plaats van het zorgstelsel. Het vaccin is heel dichtbij en dat wekt hoop dat we binnenkort het licht aan het einde van de tunnel zullen zien. Maar om al het bovenstaande te bereiken, moeten we allemaal samenwerken en ons concentreren op één doel, Aruba. We moeten voorzichtig blijven en onszelf en onze dierbaren beschermen. Aruba rekent op u voor zijn herstel, nu meer dan ooit. Laten we ons concentreren op het positieve en met optimisme werken om alle uitdagingen voor het snelle herstel van ons eiland te overwinnen ”, benadrukte de premier.