Uitdagingen voor Ministerraad

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnelandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft gisteren uitgebreid gesproken met de Ministerraad. Op de agenda stond de uitvoering van het landspakket, dat voor een aantal ministers wel uitdagingen met zich meebrengt.

De minister van Financiën legde uit hoe de aanpassingen op haar departement vorm krijgen. Daarbij gaf de bewindsvrouw aan dat ze een beperkte groep deskundige medewerkers ter beschikking heeft, waardoor steeds dezelfde mensen voor alles moeten worden ingezet. 

Ook minister Glenbert Croes van Sociale Zaken sprak over de beperkte capaciteit aan deskundigen op Aruba. Hij vroeg concreet om technische bijstand voor projecten als Fase en Loonsubsidie. Minister Dangui Oduber van Volksgezondheid liet zich uit over de kortingen op de gezondheidszorg. De bewindsman voorziet problemen, nu duidelijk is dat de bevolking het komende jaar moet worden gevaccineerd tegen Covid-19. Wel drong hij aan op spoedige levering van de vaccins. ,,We verplichten niemand om zich te laten vaccineren. Momenteel lijkt het grootste deel van de bevolking daartoe bereid.”