Twintig deelnemers hebben hun certificaat behaald voor de eerste module van Papiamento-correctie

Op zaterdag werd de eerste module van Papiamento correctie afgerond, en alle deelnemers hebben hun certificaten behaald. Gedurende een periode van drie maanden hebben de studenten de verschillende regels en grammatica van Papiamento geleerd.

Glenda Reiziger, voorzitter van de Papiamento Correctie Stichting, gaf aan dat de Papiamento docenten hebben opgemerkt dat de cursus heel goed verliep. De deelnemers, de studenten, waren enthousiast over de module. De leden van de stichting willen dat iedereen doorgaat met de tweede module.

Dat was het doel van de organisatie dat de stichting heeft gesteld. Het idee was dat meer mensen goed gebruik zouden maken van Papiamento en het correct zouden schrijven.

Ann Angela, een deelnemer, vond dat de cursus heel goed verliep. Ondanks dat ze Papiamento spreekt en ervan overtuigd is dat ze het goed spreekt, heeft ze tijdens deze cursus veel geleerd over wat ze verkeerd deed, zelfs in haar schrijfstijl.

Ze herinnert zich dat toen ze terugkeerde naar Aruba, ze begon te werken bij de Diario. Hier schreef Angela Papiamento anders. Ze was ervan overtuigd dat wat ze deed juist was. Tijdens deze cursus leerde Angela andere regels over hoe Papiamento eigenlijk geschreven moet worden.

Solange Tchong, een andere deelnemer, gaf aan dat ze een goede ervaring had. Ze heeft veel geleerd. Ze gelooft dat de Papiamento Correctie Stichting moeite heeft gedaan om de studenten een zeer interessant eerste module te bieden. Tijdens de lessen was er veel nadruk gelegd op luister- en spreekvaardigheden. Dit geeft de studenten de juiste gereedschappen om ze toe te passen in hun dagelijks leven, maar ook in verschillende beroepen.

De groep studenten was groot en het was geweldig om te zien. De groep bestond uit mensen uit verschillende sectoren van Aruba die deelnamen aan de Papiamento cursus. Tchong gelooft dat elke professional in hun vakgebied de kans had om meer te leren tijdens deze cursus.