Twee monumentale panden worden in 2021 gerenoveerd

Minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur mr. Xiomara Maduro ondertekende eind vorig jaar samen met premier mr. Evelyn Wever-Croes en minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport dhr. Dangui Oduber de overeenkomsten voor de renovatie van twee monumentale panden, te beginnen in 2021 en onder toezicht van het Monumentenbureau.

De gebouwen die worden gerenoveerd, zijn de Directie Volksgezondheid en Directie Personeelszaken Departamento Recurso HUmano DRH in Eagle.

DVG-gebouw

Minister Maduro en minister Oduber ondertekenden de overeenkomst met Albo Aruba NV voor de interieurrenovatie van het DVG-gebouw beter bekend als het Landslaboratorium. De renovatie start op 26 januari 2021 en moet naar verwachting 24 juni 2021 gereed zijn. De totale renovatiekosten bedragen maximaal 466 duizend florin. De gerenoveerde pand zal een ​​betere en verbeterde werkomgeving te kunnen bieden, met behoud van de kenmerken van het monument, aan de DVG medewerkers die zich met toewijding hebben ingezet om de pandemie het hoofd te kunnen bieden.

DRH-gebouw

Premier Wever-Croes en minister Maduro ondertekenden met akkoord met General Contractor NV voor de renovatie van het DRH-gebouw gelegen te Eagle. Dit gebouw deed in 1928 dienst als hoofdgebouw voor Arend Petroleum Company, beter bekend als Eagle Refinery. Het gebouw heeft in de loop der jaren vele andere entiteiten gehuisvest, waaronder ATA en AHATA. De renovatiekosten bedragen maximaal 750 duizend florins en gaan in op 18 januari 2021 en zijn afgerond op 16 juli 2021.