Als het kalf verdronken is….


De Nederlandse regering heeft het plan gelanceerd om de avondklok in te voeren. Pas als de Tweede Kamer ermee instemt, wordt het voornemen uitgevoerd.

Gevolmachtigde minister Guillfred Besaril vindt dat Nederland beter het goede voorbeeld van Aruba wat sneller had kunnen opvolgen. ,,Kabinet Wever-Croes heeft wel snel gehandeld toen de ernst van Covid-19 doordrong. Er kwam een complete lock-down van het eiland tussen maart en juni, die desastreuze gevolgen had voor de economie. Daarna heeft de regering steeds tijdig maatregelen genomen om te voorkomen dat het eiland weer terug moest naar die situatie. In tegenstelling tot in Nederland, werden al snel mondkapjes gebruikt. Samenscholingen werden verboden en de avondklok werd weer ingevoerd toen het nodig was, terwijl in Nederland iedereen vrolijk bleef winkelen. Ik heb mij ernstig zorgen gemaakt over het beleid in Nederland. Nu wordt gesproken over een wrede avondklok, van 20.30 tot 4.30 uur. Corona biedt geen alternatief meer. In Aruba heeft de regering steeds hard ingegrepen als dat nodig was. Nederland krijgt nu te maken met een zwaardere avondklok dan Aruba ooit
heeft gehad.”

De bewindsman doet een beroep op Arubanen die in Nederland wonen om zich vooral aan de regels te houden. ,,Gedraag je als ambassadeur van ons Dushi Aruba.”