Rust bij WEB nog niet terug

De beslissing van de directie van Water- en Energiebedrijf WEB om door te gaan met de korting op de salarissen is niet goed gevallen bij het personeel. Uit woede om de eenzijdig genomen beslissing heeft vakbond SIWA gistermiddag een bijeenkomst met haar leden gehouden.

Gisteren ontving het personeel een brief waarin werd meegedeeld dat er kortingen worden doorgevoerd op de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Na de vergadering vertelde de voorzitter van SIWA, Erick Henriquez, dat het personeel unaniem de kortingen afwijst. Dat had hij onlangs ook al per brief aan de directie laten weten. ,,Er is een cao en die moet worden gerespecteerd. Wij accepteren geen verlaging van het salaris en zullen ons daartegen verzetten.”

De vakbond wil de kortingen, die door Nederland zijn opgelegd in het kader van de financiële steun, aanvechten voor de rechter. ,,Het is gewoon een grote rotzooi. Ik heb geen goed woord over voor wat hier gaande is. Er is geen enkele controle op welk overheidsbedrijf inlevert en welk niet. De regering maakt er een potje van”, aldus Henriquez.