Vechtpartij tussen jeugdbendes

Zondagavond zijn jongeren behorende bij jeugdbendes met elkaar slaags geraakt. De politie slaagde er pas na lange tijd in om de zaak te kalmeren.

Het ging om een jeugdbende die ruzie zocht met een groep die een video aan opnemen was voor de botica in Paradera. Vijf jongens waren aan het filmen, toen twee auto’s vol jongeren kwamen aanrijden. De jongeren stapten uit en begonnen er op los te slaan. 

Toen de politie kwam vluchtten de aanvallers weg. Ze lieten een bendelid achter dat met een machete op zijn hoofd was geslagen en flink gewond was. Die werd afgevoerd voor medische hulp. De rust keerde terug, maar dat duurde niet lang.

Korte tijd later werd de politie gebeld over een incident op een adres in Paradera. De jongeren die eerder waren aangevallen hadden versterking gehaald en waren naar het adres gereden waar volgens hen de aanvallers waren. Gewapend met allerlei messen, vielen ze het huis binnen en belaagden de mensen die binnen waren.

Een flinke politiemacht ontzette het huis en arresteerde vijf mensen. Het duurde nog geruime tijd om de rust in de omgeving te herstellen.