Onderzoek vaccinatieplan Aruba

Momenteel is een team deskundigen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op Aruba. De Nederlanders gaan alle locaties langs die een rol spelen in de vaccinatiestrategie van Aruba.

Het gezelschap wordt rondgeleid door functionarissen van Directie Volksgezondheid. Die hebben alles in gereedheid gebracht om de bevolking te vaccineren.

Er zijn vier lokaties waar de burgers straks worden ingeënt: Club Don Bosco (Noord), Colegio EPI (Oranjestad), Centro Libertador Betico Croes (Santa Cruz) en Santa Teresita Center (San Nicolas).

Behalve de beveiliging, hygiëne en indeling van de fysieke locaties wordt ook het vaccinatieplan aan een grondig onderzoek onderworpen. Alle procedures vanaf de aankomst van de vaccins, tot aan de injecties, worden nagelopen.

In Santa Cruz spraken ze met de voorzitter van de Aruba Sport Unie, Gerald Franca. Die legde uit dat de sporthal to na de zomervakantie beschikbaar is. Voor het vaccineren is veel ruimte nodig, omdat de vele mensen die erheen komen op veilige afstand van elkaar moeten blijven. Voor de beveiliging en dagelijks schoonmaak worden extra ploegen ingezet.

Als alles wordt goedgekeurd, komen de eerste vaccins op 15 februari aan. Kleine knelpunten kunnen tot die tijd nog worden opgelost.