Laat ambachtelijke werk nu certificeren

Directie Cultuur (DCA) nodigt samen met de Aruba National Artisan Seal Commissie ambachtslieden uit om hun nieuwe werk dat het zegel nog niet heeft, ter inspectie in te dienen.

Op 2 februari vond de eerste evaluatie plaats door de commissie en werd gekeken of elk stuk voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor het Aruba National Seal. Ambachtslieden hebben tot 24 februari 2021 om 12.00 uur de tijd om hun
nieuwe niet-verzegelde werk in te dienen bij de DCA. Aanvragen voor het zegel kunnen worden gedaan bij het nieuwe adres van DCA in het John F. Kennedy Education Center gelegen aan de Stadionweg 37, pal naast Cas di Cultura.

Om zich te registreren voor het zegel, moeten ambachtslieden het aanvraagformulier invullen, een geldig identiteitsbewijs, een pasfoto en een bewijs van adres tonen. Voor meer informatie over het Aruba National Artisan Seal, inclusief informatie
over het aanvraagproces voor het SEAL, kunnen belangstellenden contact opnemen met DCA op 582-2185.

Geschiktheidscriteria voor het Aruba National Artisan Seal:
 Moet met de hand zijn gemaakt (geen machines, alleen eenvoudig gereedschap)
 Authentiek origineel ontwerp
 Consistentie in (re) productie van ontwerp en model
 Mate van expertise in de traditionele creatie van het product
 Het product moet op Aruba gemaakt zijn.
 Mate van gebruikt lokaal materiaal
 Mate waarin het product de technieken van de traditionele ambachtsman weerspiegelt

Vakmanschap is een kunstvorm waarin creativiteit in kunst en cultuur tot leven komt. Dankzij de vele ambachtslieden zijn er steeds meer lokale ambachtelijke producten.