Toerist gaat met UTV door tuinhek

Gistermorgen is een ongeluk gebeurd met een pleziervoertuig UTV. Het wagentje maakte deel uit van een georganiseerde tour.

Rond 11.00 uur reed een groep toeristen met een gids door Sabanilla Abou. In een bocht ging het mis. Een van de bestuurders raakte door te hoge snelheid de macht over het stuur kwijt en reed door de houten afscheiding van een tuin heen. De UTV raakte totall loss, maar de bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij werd in een andere UTV gezet en de tour reed vrolijk verder.

De eigenaar van het huis vertelde de politie dat hij al langere tijd verwachtte dat iets dergelijks zou gebeuren. De tours rijden volgens hem veel te hard en daarna gebruiken de tourgidsen het terrein naast zijn huis om een demonstratie spinnen te geven. Vervolgens worden de toeristen aangemoedigd om hetzelfde te doen.

De bewoner had al eens een tourgids aangesproken op de overlast, maar die had gezegd dat toeristen dat nu eenmaal willen. Het bedrijf en hijzelf zijn afhankelijk van het toerisme, dus geven ze wat wordt gevraagd, was zijn argument. Daarop had de buurman het terrein gebarricadeerd met stenen.

De eigenaar van de UTV, ABC-tours had inmiddels een takelwagen gestuurd om het wagentje op te halen. Ook kwam er een vertegenwoordiger van het bedrijf praten met de eigenaar van de woning over het vergoeden van de schade en het verminderen van de overlast.