Luigi Marugg naar Miami

Luigi Marugg voert bij de opening van La Nani Motorsport Fest 2021 in Miami een show op met zijn motor. Zijn taak is om het publiek in vervoering te brengen met zijn stunts.

Drifting wordt vaak neergezet als stoerdoenerij van een stel jongeren die niets beters te doen hebben dan hun omgeving geluids- en stofoverlast te bezorgen. Het is echter een serieuze sport waar hard voor moet worden getraind. Marugg is via via onder de aandacht gebracht van de organisatoren van La Nani Motorsport Fest 2021 en werd uitgenodigd om zijn stunts aan een groot publiek te laten zien. Eerder deed hij al mee aan evenementen in CuraƧao en Nederland.

Marugg zou graag zien dat er op Aruba een trainingsplaats komt, zodat de jongelui daar met hun motoren terecht kunnen, in plaats van op straten en parkeerplaatsen. Hij traint nu op een terrein in Barcadera, met toestemming van de eigenaar. Ook is Marugg in gesprek met het bestuur van Palo Margo om te kijken of daar mogelijkheden zijn. Goede trainingsfaciliteiten zijn belangrijk, want het is een risicovolle sport.