Inenten verloopt soepel

Sinds de aankomst van het vaccin vorige week op Aruba heeft de eerste groep bestaande uit zorgverleners hun eerste dosis van het vaccin gekregen om zorg te kunnen blijven verlenen. De tweede groep, de senioren van zestig jaar en ouder, is de meest kwetsbare groep die de bescherming van het vaccin echt nodig heeft.

Tot nu toe is de gemiddelde leeftijd van degenen die met het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen, 63 jaar. Dat betekent dat zestigplussers degenen zijn die het hardst worden getroffen wanneer ze besmet zijn met COVID-19.

Daarom is het erg belangrijk om deze groep te laten vaccineren, om te voorkomen dat ze ernstige symptomen krijgen waardoor ze kunnen worden opgenomen in het ziekenhuis. Uit gegevens van de overledenen blijkt dat de overgrote meerderheid van de COVID-19 sterfgevallen behoort tot degenen die lijden aan hartaandoeningen, wat de grootste groep is, gevolgd door degenen die lijden aan nieraandoeningen, hoge bloeddruk, obesitas en diabetes. Daarom wordt deze groep als kwetsbaar beschouwd, degenen van 60 jaar en ouder en degenen met reeds bestaande medische aandoeningen.

,,Zodra de kwetsbare groep is beschermd, kunnen we beginnen met het verspoelen van de maatregelen en beginnen met de wederopbouw van ons eiland”, aldus premier Evelyn Wever-Croes.

Een op de vijf inwoners van Aruba is afhankelijk van voedselpakketten. In 2020 maakten 11650 burgers gebruik van FASE, een financiële steun voor degenen die hun baan verloren. Nu zijn er 20.000 mensen wiens banen afhankelijk zijn van salarissubsidie ​​om hun salaris te dekken, anders zouden deze mensen ook hun baan hebben verloren. De urgentie om onze economie te herstellen is enorm.

Met dit vaccin kunnen we de eerste stap zetten in het herstel van de economie van het eiland. “Ik roep de hele gemeenschap op om zich te registreren voor het vaccin, registreer u alstublieft !! Inschrijven is mogelijk op de Aruba Health App of bij elke MFA. Het is belangrijk dat iedereen zich registreert, aangezien u hierdoor in het systeem wordt opgenomen.

Iedereen in de kwetsbare groep van 60 jaar en ouder of met een reeds bestaande medische aandoening, meldt u zich nu aan zodat ook u zich zo snel mogelijk kunt laten vaccineren. Als u zich zorgen maakt over het vaccin, neem dan contact op met uw arts, die u kan adviseren of het voor u veilig is om het vaccin in te nemen of niet. We dringen er bij de kinderen op aan om de ouderen
en mensen uit de kwetsbare groep te helpen bij hun registratie, zodat ook zij hun vaccin kunnen krijgen.

We doen dit omdat we ons eiland willen herbouwen, we willen dat Aruba hetzelfde is als vóór de pandemie, omdat we van onszelf, onze familie en Aruba houden ”, aldus de premier.

Ze vindt het belangrijk om te vermelden dat de aanwezigen in het Santa Teresita Center en Centro Libertador Betico Croes zeer tevreden waren met het resultaat, het vaccinproces en de service van de DVG. Het hele proces is digitaal en verloopt redelijk soepel, waardoor het voor de DVG gemakkelijker wordt om meer mensen op een dag te laten vaccineren.