Volop alternatieven voor wegwerpplastic

De regering van Aruba vindt het belangrijk om als rolmodel te dienen voor de gemeenschap van Aruba. Dit is de reden voor de regering om bij hun afdelingsdirecteuren en afdelingshoofden aan te dringen het goede voorbeeld te geven door de aankoop van verboden plastic producten voor eenmalig gebruik, zoals piepschuimdozen, plastic of piepschuim borden, bekers, plastic
keukengerei, plastic zakken, rietjes of roerstaafjes niet toe te staan op kantoor. Het is belangrijk om te vermelden dat biologisch afbreekbare plastic producten ook in deze wet verboden zijn.

Er zijn veel alternatieve producten verkrijgbaar in tal van winkels op Aruba die kunnen worden gebruikt als vervanging voor de verboden producten. Deze zijn gemaakt van papier, karton, glas, metaal en porselein. Meer informatie vindt u in de Landsverordening verbod voor het milieu schadelijke producten. Het principe van Circulaire Economie (CE) is gebaseerd op een wereld waarin bedrijven meer verantwoord omgaan met het gebruik van grondstoffen, zoals hergebruik en recycling in plaats van weggooien zoals voorheen. In deze circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Dit minimaliseert vervuiling en helpt afval te elimineren.

Meer informatie over de visie van de regering op circulaire economie vindt u in het document Circular Economy Vision 2050

Op Aruba is er een lokaal platform genaamd Circular Economy Aruba (CEAruba) waar u uw kennis over CE in de gemeenschap kunt leren, delen en bespreken / vergroten. Door de principes van CE te gebruiken, creëren we een duurzamere omgeving en een gezonder economisch klimaat voor Aruba. Meer informatie is beschikbaar op de website van Circular Economy Aruba (CEAruba):
https://cearuba.org/

Op de site staat ook een enquête voor ondernemers over circulaire economie.