UNOCA subsidieert projecten voor nationale feestdag

UNOCA staat open voor de aanvraag van subsidie voor projecten die te maken hebben met de viering van Dia di Hymno y Bandera. De projecten moeten te maken hebben met 35 jaar Status Aparte of 45 jaar vlag en volkslied van Aruba.

Unoca benadrukt dat in verband met corona alleen activiteiten in aangepaste vorm kunnen worden gehouden. Unoca wil culturele uitingen stimuleren en geeft daarom organisaties de kans om dit rond Dia di Hymno y Bandera te doen. Projecten die in aanmerking willen komen voor subsidie, moeten gericht zijn op de nationale symbolen. Naast de vlag en het volkslied, is dat bijvoorbeeld het Arubaanse geld.

Het gaat UNOCA niet om een beschrijving ervan, maar om de betekenis. Wat is hun doel, waar staan ze voor? Wat in het karakter van het Arubaanse volk is in de symbolen terug te vinden? Hoe kunnen de symbolen eraan bijdragen om de coronapandemie te overwinnen? Hoe kunnen ze bijdragen aan het versterken en promoveren van de kennis van de geschiedenis van Aruba, de liefde voor het land en de wens voor persoonlijke en collectieve voorspoed?

UNOCA waarschuwt dat er niet onbeperkt geld beschikbaar is. Per project gaat het om maximaal 10.000 florin cofinanciering. Voor de aanvraag gelden de normale voorwaarden van UNOCA.