Carnaval van de baan

,,Ik geloof niet dat het SMAC gaat lukken om nog voor dit jaar de een of andere vorm van carnavalsactiviteiten te organiseren. Daarvoor is de voorbereidingstijd te kort. Er kan dit jaar geen carnaval worden gevierd.”
Volgens minister Xiomara Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur, komt er dit jaar geen carnaval meer. Vorig jaar werd al besloten de activiteiten voor onbepaalde tijd op te schorten, maar volgens de bewindsvrouw zit carnaval er voor dit jaar niet meer in. Ze heeft onlangs vergaderd met carnavalsorganisatie SMAC.


,,Momenteel zitten we middenin een coronagolf en kunnen we geen groepsactiviteiten toestaan. Aangezien normaliter de voorbereidingen voor het carnaval al in september volop beginnen, is beter om te richten op 2022. We kunnen echter nog niet zeggen wat er dan mogelijk is. SMAC moet zich bezinnen op alternatieve carnavalsactiviteiten in plaats van de traditionele massale bijeenkomsten. Dat zou dan eventueel later dit jaar nog wel kunnen.”
Het bestuur van SMAC gaat met de leden, de carnavalsgroepen, overleggen over de opties. De organisatie MUSICA, belast met de organisatie van de muzikale evenementen rond carnaval, heeft al wel een plan op tafel liggen voor alternatieven. Ze hebben de regering gevraagd een presentatie te mogen geven.
De organisatoren hebben nog een ander knelpunt. Vanwege de coronacrisis verkeren veel bedrijven in zwaar weer en is het lastig om sponsors te vinden.