Boekpresentatie ‘Moederschap’ bij KIT Café Amsterdam

Na de presentatie van het artistiek boek ‘Moederschap’ in Almere (https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/uit/57683/boekpresentatie-en-expositie-moederschap-in-cafe-op-2), komt deze rondreizende presentatie nu naar Amsterdam.  Het ‘Moederschap’ project betreft niet alleen het viertalig boek als ode aan de universele moederschap, maar ook het streven van auteurs Gustave Nouel (www.gustavenouel.nl) en Zuleika Coffie (https://www.imdb.com/name/nm3910548/?ref_=ext_shr) om een brug te slaan tussen de Europese en Caribische rijksdelen en tussen hen en de rest van de wereld, in de artistieke zin van het woord.

Op zondag 26 november a.s. vindt om 15.30 uur de presentatie plaats van het viertalig boek ‘Moederschap’, met Papiamento als eerste taal, in het KIT Café (in het gebouw van Wereldmuseum Amsterdam, voorheen Koninklijk Instituut voor de Tropen) aan de Linnaeusstraat 2 te Amsterdam. ‘Moederschap’ is een boek met schilderijen van Gustave Nouel en korte gedichten van Zuleika Coffie in de vier meest gesproken talen op Aruba (Papiamento, Nederlands, Spaans en Engels). Ter ondersteuning worden ook enkele van de schilderijen getoond die in het boek zijn afgebeeld. Een boek dat ook instrumenteel kan zijn voor de promotie van het Papiamento. Mevrouw Nuris Dabian, coördinator Welzijn en Cultuur voor Aruba in Nederland, is uitgenodigd voor het openingswoord, namens Arubahuis/Aruba.

Na een presentatie gepland voor maart a.s. in Den Haag, zijn er ook afspraken gemaakt voor presentaties bij geïnteresseerde overzeese rijksdelen, na de start bij de Nationale Bibliotheek van Aruba in mei 2024, waarbij zowel Zuleika Coffie als Gustave Nouel hun expertise zullen aanbieden in de vorm van workshops.