Onvrede over behandeling bejaarde patiënte

Ene Ruman Montaner heeft de media gezocht omdat hij zijn moeder uit het ziekenhuis wil halen. Het Horacio Oduber Hospital staat dat niet toe.

De 88-jarige vrouw werd deze week opgenomen in verband met een CT Scan. Omdat er verder geen plaats was, is de vrouw in een kamer op de isolatieafdeling geplaatst, waar ook coronapatiënten liggen. Daarnaast is door de behandelende arts de hormoontherapie die de vrouw al twintig jaar volgt met goed resultaat, zonder overleg met de huisarts veranderd.

De zoon is het er helemaal niet mee eens. ,,Mijn moeder is niet besmet met corona. Dat is door et ziekenhuis bevestigd na een test. Wij verzorgen haar en hebben voorkomen dat ze besmet werd. Nu gebeuren er allerlei dingen met haar en wij worden niet geïnformeerd.” Het verzoek om de moeder verder thuis te verzorgen werd geweigerd door de behandelende artsen.
De familie besloot de politie te bellen om voor elkaar te krijgen dat het ziekenhuis hun moeder zou laten gaan. Dat lukte niet omdat het weekend was en de juiste personen niet bereikt konden worden.