Speel geen spelletjes met corona

De ruim honderd nieuwe besmettingen die gisteren warden vastgesteld baren minister-president Evelyn Wever-Croes zorgen. Ze roept de bevolking op om zich aan de regels te houden.

,,De cijfers zijn alarmerend. Het ziekenhuis loopt vol en Nederland heeft ons weer op de lijst van risicolanden gezet.” Het ziekenhuis heeft laten weten te moeten stoppen met niet-urgente zorg. Daardoor ontstaan lange wachtlijsten van patiënten die ingrepen moeten ondergaan. Reizigers uit Nederland moeten bij terugkeer een negatieve coronatest kunnen laten zien en vijf dagen in quarantaine.

De premier vindt het ongepast dat na het afkondigen van strengere regels mensen zich vooral druk maken over de aantallen mensen die aan een tafel in een restaurant mogen zitten, terwijl er weinig interesse lijkt te zijn om besmettingen te voorkomen. ,,Ik ga niet de mensen die besmet zijn beschuldigen, maar de gevolgen van onzorgvuldig gedrag zijn voor heel Aruba.”

,,Gebruik je verstand en gedraag je op een verantwoordelijke manier. Blijf zoveel mogelijk thuis. Je hoeft echt niet op regels van de regering te wachten om te helpen het virus te stoppen”, aldus de premier.