Vraag naar stroom ingestort

Stroomleverancier Elmar heeft vorig jaar slechts achttien procent verkocht ten opzichte van de omzet aan elektriciteit in 2019. Volgens de directie heeft het bedrijf drie tot vijf jaar nodig om van deze klap te herstellen. ,,Pas in 2024 zullen we weer op het niveau van 2016 zitten qua KiloWattUur.

Om de financiën in de hand te houden heeft Elmar allerlei geplaande projecten opgeschort. Clienten die problemen hebben met betalen van hun maandelijkse rekening kunnen een betalingsregeling treffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een pre-paid meter te laten installeren.

Elmar heeft meer dan 50.000 meters staan op Aruba. Daarvan zijn er 47.406 residentieel en de rest zakelijk. Van de zakelijke klanten zijn er vijftig grote, voornamelijk hotels. Die gebruiken samen een derde deel van de elektriciteit op Aruba.

Elmar adviseert klanten op het gebied van efficiëntie, zodat onnodig hoge rekeningen worden vermeden. Ook wordt momenteel overlegd met DOW om het beheer van de straatverlichting over te nemen.