Geen processie op Goede Vrijdag

De traditionele processie op Goede Vrijdag door Dakota gaat, net als vorig jaar, niet door. Organisator Gina Nuboer volgt hiermee de opdracht van het Bisdom in Willemstad om alle religieuze activiteiten en bijeenkomsten op te schorten tot nader order.

,,In de oorlog waren er ook geen kerkdiensten en nu is er oorlog tegen een onzichtbare vijand. Het is het beste om thuis te blijven en in de familiekring aandacht te besteden aan het geloof.”

Vanwege de discussie over de beslissing van bisschop Luis Secco, vragen velen zich af of het geen tijd wordt dat Aruba als zelfstandig land een eigen bisschop krijgt. ,,Misschien een goed idee om daar in de toekomst gesprekken over te voeren”, zegt Maduro daar over.

Ze is van mening dat Aruba een modern land is met voldoende digitale mogelijkheden om diensten bij de mensen thuis te brengen. ,,Er zijn veel voorbeelden van mensen die niet naar de kerk kunnen komen door hun fysieke conditie of gebrek aan transport. We bedienen hen al online, dus daar kunnen de kerkgangers nu van meeprofiteren.” Maduro moedigt de gelovigen aan om op de vaste tijd digitaal de mis bij te wonen en voor zover er geen mis is, in de familiekring te reflecteren op de dood en wederopstanding van
Christus.