Nieuwe bus voor Centro Kibrahacha

Na veel inspanningen is het zover: Centro Kibrahacha te Piedra Plat heeft een nieuwe bus voor het vervoer van de ouderen die gebruik maken van de dagopvang van het centrum. Ondanks corona is het in 2020 gelukt om voldoende fondsen bijeen te krijgen.

Directeur Jeffrey Matos is blij met de nieuwe bus, die 33 zitplaatsen heeft. Hij vertelt dat veel cliënten elke dag thuis worden opgehaald en weer terug gebracht. Bij bijzondere activiteiten moest altijd vervoer worden ingehuurd en die kosten worden nu bespaard.

Vanwege corona is Centro Kibrahacha op dit moment maar een dag in de week open. De organisatie hoopt dat de situatie binnenkort beter wordt. Buiten de nieuwe bus beschikt het centrum over twee kleinere exemplaren die dertien tot vijftien personen kunnen vervoeren. Daarmee kunnen meer clienten worden opgehaald. Matos is daar blij mee, want er is een wachtlijst. ,,Mensen
willen wel graag bij ons komen, maar hebben geen vervoer. Dat wordt nu anders.”

Centro Kibrahacha wil in de loop vaan dit jaar mee vrijwilligers aantrekken en trainen om ouderen bij te staan, zodat die langer zelfstandig kunnen wonen.