Dronken vrouw maakt stampij

De politie heeft een vrouw aangehouden die dronken een auto bestuurde. Ze veroorzaakte een ongeluk en reed daarna door.

Donderdagavond rond 23.45 uur gebeurde een aanrijding in de Schotlandstraat. Een van de betrokken automobilisten reed gewoon door, waarna de andere bestuurder besloot de auto te volgen en de politie te waarschuwen. De gevluchte bestuurder kende blijkbaar de omgeving niet, want ze reed zich vast op een doodlopende zandweg.

De politie was er inmiddels bij en het was de agenten direct duidelijk dat de vrouw die de auto bestuurde veel te veel alcohol had gedronken. Ze weigerde alle medewerking en deed zelfs het raam niet open om de politie te woord te staan. Uiteindelijk ging ze overstag en opende het portier. Vanwege de alcoholwalm die hen tegemoet kwam, besloten de agenten de vrouw aan te houden en over te brengen naar het politiebureau.

Daar verzette de vrouw zich tegen de agenten die haar uit de transportwagen wilden halen. Ze werd agressief en schold de politiemensen uit. Uiteindelijk werd ze in een cel gestopt om haar roes uit te slapen. Ze moet zich in de toekomst verantwoorden voor de rechter wegens doorrijden na een ongeluk, dronken achter het stuur, verzet tegen aanhouding en belediging van
ambtenaren in functie.