Sidney Charity Foundation opgericht

De Sidney Charity Foundation is een feit. Het eerste evenement om geld in te zamelen staat in de planning.

De stichting richt zich op het stimuleren van sportactiviteiten door kinderen, maar ook ouderen kunnen in de toekomst op steun rekenen. De stichting is een initiatief van de Arubaanse honkballer Sidney Alton Ponson.

Pitcher Ponson gooide rechtshandig met een fastball die uitkwam op 95 mph. Toen hij zijn Major League-debuut maakte voor de Orioles in 1998 , werd hij de derde speler van Aruba om te spelen in de grote competities Na het seizoen 2003 werd hij onderscheiden met een Orde van Oranje-Nassau , in de rang Ridder, samen met mede-voormalige Baltimore Orioles- spelers Eugene Kingsale en Calvin Maduro .

Ponson speelde het grootste deel van zijn carrière bij de Baltimore Orioles . Zijn beste seizoen kwam in 2003. Omdat Baltimore niet in de strijd was voor een playoff-plek en Ponson in het laatste jaar van zijn contract zat, ruilden de Orioles Ponson dat seizoen aan de San Francisco Giants op de ruildeadline voor drie spelers: Kurt Ainsworth , Damian Moss en prospect Ryan Hannaman. Later keerde Ponson terug naar de Orioles met een driejarige deal van 22,5 miljoen dollar.

Op 25 december 2004 werd Ponson gearresteerd op Aruba en beschuldigd van het mishandelen van een Arubaanse rechter na een incident over een klacht over Ponsons behandeling van zijn motorboot. Hij bracht 11 dagen in de gevangenis door, maar de
aanklacht werd ingetrokken nadat hij een schikking had getroffen voor dienstverlening en bijdragen aan lokale goede doelen op het eiland. Minder dan een maand later, in januari 2005, werd hij beschuldigd van rijden onder invloed in Broward County, Florida.

Vroeg in de ochtend van 25 augustus 2005 werd Ponson opnieuw gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij werd aangehouden wegens bumperkleven en werd vervolgens gearresteerd door de politie van Maryland Transportation Authority voor de verkeersovertreding en DWI; maar werd later vrijgelaten.

Na zijn carrière koos Ponson ervoor een stichting op te zetten, naar eigen zeggen een lang gekoesterde droom. Daarmee wil hij geld inzamelen om het sporten onder kinderen te stimuleren, vooral via buurthuizen. Er stonden verschillende activiteiten op het programma voor 2020, maar corona gooide roet in het eten. Op 4 december wil Ponson een vistoernooi organiseren voor grote en kleine boten, waarmee de winnaars veel geld kunnen verdienen.