SIMAR eist plan voor aanpak corona op scholen

Onderwijsvakbond SIMAR eist dat minister Armando ‘Rudy’ Lampe van Onderwijs een plan presenteert dat aangeeft hoe het onderwijs moet functioneren tijdens de coronacrisis. Voorzitter Josephine Albertus vreest dat er anders pas een plan komt als de crisis het onderwijs in volle omvang treft.

SIMAR constateert dat een deel van de scholen onder abnormale omstandigheden moet werken, omdat docenten en leerlingen in quarantaine zitten. De vakbond eist een beleidsplan van de minister, omdat anders de examens en andere verplichtingen waaraan leerlingen moeten voldoen in het gedrang komen.

SIMAR deelde haar bezorgdheid tijdens een persconferentie. ,,Er komen steeds meer besmettingen en het ziekenhuis nadert de maximumcapaciteit. Vanuit het onderwijs krijgen wij veel bezorgde vragen. Leerkrachten willen weten hoe ze met de situatie moeten omgaan.”

De vakbond heeft de gezondheid en veiligheid van het onderwijzend personeel hoog in het vaandel. ,,De regering moet met beleid komen. Waar het om gaat is dat de druk op leerkrachten niet te hoog wordt omdat het curriculum moet worden gehaald. Een goed beleidsplan brengt duidelijkheid voor leerkrachten en daarmee de rust terug in het onderwijsveld”, aldus Albertus.