Eventuele lockdown niet voor hotels

,,Het is lastig om in hotels dezelfde regels te hanteren als daarbuiten. Zeker als we toeristen wel binnenlaten.” Dat was de reactie van de minister van Toerisme, Volksgezondheid en sport, Dangui Oduber op speculatieve vragen vanuit de pers.

De bewindsman legde uit dat zolang toeristen een hotel kunnen boeken op Aruba, er ook bepaalde voorzieningen moeten zijn. Mocht het nog tot een lockdown komen, dan gaat hij ervan uit dat hotels een uitzonderingspositie zullen krijgen. 

Op dit moment zijn sportscholen op last van de regering twee weken dicht, maar de gyms in hotels blijven gewoon open. ,,Als je binnen hotels bepaalde afdelingen wil sluiten, moet je een totale lockdown afkondigen. Het wordt anders een lastige zaak.”

Hij benadrukte dat de strenge maatregelen die genomen zijn noodzakelijk zijn, omdat Aruba anders te maken krijgt met regels van andere landen. Nederland heeft dat al gedaan met een test- en quarantaineplicht voor terugkerende reizigers.

Minister Oduber deelt de gevoelens van de bevolking die de maatregelen zat is, maar roept iedereen nog even vol te houden totdat voldoende mensen zijn gevaccineerd.