Accion 21: ‘Integriteit is meer dan een woord’

Miguel Mansur, partijleider van Accion 21, vindt het geen moment te vroeg voor het opstappen van Kabinet Wever-Croes. ,,Goed te zien dat na drie jaar regering er eindelijk een stap wordt genomen op het gebied van integriteit. Gezien de harde verdenkingen in de richting van de leider van POR, was er geen andere mogelijkheid dan vervroegde verkiezingen.”

Mansur constateert dat veel partijen nu praten over integriteit. ,,De afgelopen twintig jaar hebben we te maken gehad met een partijenstaat in plaats van een constitutionele staat en was corruptie aan de orde van de dag.

Accion 21 wil verandering. ,,We moeten ons realiseren dat we leven in een niet-functionerende maatschappij. Ons grootste probleem is corruptie, vooral ten bate van Friends & Family. De twee grote partijen hebben in twintig jaar tijd nieuwe mensen op de lijst gezet, maar inhoudelijk is er niets veranderd. Al deze mensen zijn met elkaar verantwoordelijk voor de staat waarin Aruba nu verkeert. We moeten een einde maken aan deze traditie.”

Accion 21 noemt zichtzelf progressief-liberaal. Mansur beschouwt het reactiveren van de economie en het herstel van de financiële situatie als de grootste uitdagingen voor het land. ,,Wij willen bereiken dat iedere burger de kans krijgt zijn maximale potentieel te bereiken.”

Hoe dat moet gebeuren is nog niet duidelijk, want het partijprogramma van Accion 21 is nog niet klaar voor publicatie. ,,Het hervormingsplan voor de overheid is klaar, het financieel-economische gedeelte is klaar, het sociale deel is klaar en onderwijs bijna. We hadden uiteraard niet verwacht dat de regering zou vallen. We moeten onze strategie nu aanpassen op de vervroegde verkiezingen”, aldus Mansur.