Mondmasker verplicht in Horacio Oduber Hospital

Alle personeelsleden, medisch personeel en anderen moeten ten allen tijde een mondmasker dragen binnen de muren van het Horacio Oduber Hospital (HOH). Dat geldt ook voor bezoekers en lopende patiënten.

Sinds maart vorig jaar gelden in het HOH strikte regels, om te voorkomen dat patiënten en het personeel gevaar lopen om besmet te raken met Covid-19. Bezoekers komen met een mondkapje op binnen, maar in de kamers blijken sommigen zonder mondkapje op dicht bij de patiënten te komen.

De regels zijn dat Covidpatiënten in het ziekenhuis geen bezoek mogen ontvangen. Alleen bij een patient die terminaal is, mogen de partner en de kinderen langskomen om afscheid te nemen. Daarbij gelden extra strenge maatregelen.

Voor andere patiënten geldt dat die maar een (volwassen) bezoeker mogen hebben. Dat moet op afspraak en voor de duur van maximaal een uur. Ook in de ziekenkamer is het dragen van een mondkapje en het houden van afstand verplicht. Het HOH vraagt begrip voor de maatregelen en vraagt de bevolking om zich tijdens de paasdagen aan de coronaprotocollen te houden om te voorkomen dat de druk op de zorg te hoog wordt.