Overeenkomst tussen vissers en Harbour House

Na maanden van onrust onder de vissers die gebruik maken van de pier in de Schoenerhaven, is de vrede getekend met ontwikkelaar Poundwise Investment, eigenaar van Harbour House Project. De vissers krijgen parkeerruimte en een wateraansluiting.

De vissers voerden verschillende keren actie als de aanvoerweg tijdelijk werd afgesloten in verband met bouwwerkzaamheden. Ze riepen de hulp in van Stichting Rancho en Aruba Ports Authority (APA).

Alberto Perret Gentil van Poundwise is al twintig jaar actief op Aruba en vindt geode samenwerking met de lokale bevolking belangrijk. Soortgelijke verklaringen kwamen van Clifford Rosa en Joseph Ecury van Stichting Rancho. Die zijn naar eigen zeggen blij met de aandacht voor de cultuur en de historie van Aruba. De mannen beloofden een oogje in het zeil te houden om te zien of de overeenkomst wordt nagekomen.

Nelson Andrade trad op als woordvoerder van de vissers. Hij vertelde dat er ruimte wordt gereserveerd voor twaalf vissers en vrije doorgang voor de bevolking. Ook wordt er stromend water aangelegd op de pier.

Alle betrokkenen bedankten elkaar voor de goede samenwerking en spraken de wens  uit dat die nog lang mag duren.