Meer vaccinatiecapaciteit

Directie Volksgezondheid werkt aan een verhoging van de dagelijkse vaccinatiecapaciteit. Om dit doel te bereiken is het nodig om de medewerkers te verplaatsen en organisatorische veranderingen door te voeren om efficiƫnter te werken.

Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes heeft Aruba vorige week 12.000 extra vaccins ontvangen. Er zijn genoeg vaccins op komst om de hele bevolking in te enten. Momenteel staat de teller op 21.400, ongeveer een kwart van de volwassen bevolking.

DVG  verzoekt de bevolking nota te nemen van de volgende veranderingen:

Crisis Team trahando pa amplia capacidad pa por vacuna

Crisis Team trahando pa amplia capacidad pa por vacunaClick e link pa mas: https://24ora.news/3cZKy3T

Posted by 24ora on Tuesday, April 6, 2021

Met ingang van 6 april 2021 zal de Don Bosco Club in Noord niet langer als vaccinatiecentrum functioneren. De twee locaties die als vaccinatiecentrum zullen blijven fungeren zijn het Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz en het Santa Teresita Centrum in San Nicolas. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 19.30 uur non-stop.

De week van 5 tot 9 april 2021 is de laatste week voor de gemeenschap om hulp te krijgen bij de vaccinatie registratie in de MFA’s in Santa Cruz, Paradera, en Noord. Vanaf maandag 12 april 2021 is er geen registratie meer mogelijk bij de MFA’s.

Met ingang van dinsdag 6 april 2021, zijn de openingstijden van het vaccinatiecentrum in het Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz en het Santa Teresita Center in San Nicolas van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 19.30 uur non-stop.

Vanaf maandag 12 april 2021 worden mensen aangemoedigd zich in te schrijven via de Aruba health App of www.dvg.aw en www.arubacovid19.org. Personen die zich niet via deze systemen kunnen registreren, kunnen zich registreren bij de vaccinatiecentra in het Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz of Santa Teresita Center in San Nicolas. 

De inloopdienst voor de vaccinatie van personen van 60 jaar en ouder is nog steeds beschikbaar. Alle andere personen moeten een afspraak maken om zich te laten vaccineren.

Ongedocumenteerden (illegalen) die op Aruba wonen en zich willen laten vaccineren, kunnen elke donderdag terecht bij de HIAS Aruba (https://www.facebook.com/HIAS-Aruba-113183913646601/) gevestigd aan de Arendstraat 116, tel. 7307770.

Personen die voor langere tijd op Aruba wonen, werken, studeren of stagelopen en niet in het bezit zijn van een AZV-kaart, kunnen zich in de week van 5 tot en met 9 april registreren bij een MFA. Met ingang van de week van 12 april kunnen zij zich registreren bij de vaccinatiecentra in Centro Libertador Betico Croes of Santa Teresita Center.