Ambulante verslaafde ontvoerd

In Oranjestad zou gistermiddag een ambulante verslaafde tegen zijn zin door een groep mannen zijn meegenomen. De man bleek een show te hebben opgevoerd.

Rond 16.00 uur sloegen getuigen van de vermeende ontvoering alarm. Ze vertelden de politie dat ze hadden gezien hoe enkele mannen een ambulante verslaafde in een pick-up hadden meegenomen. De ‘ontvoering’ had plaatsgevonden in de omgeving van Hotel Central.

Maar liefst vier patrouille eenheden kamden de omgeving uit, op zoek naar de ontvoerders. In de Johan de Wittstraat werd de wagen gesignaleerd en gestopt. In de achterbak zat de verslaafde man. Hij vertelde tegen 24ora.com dat de mannne hem hadden aangevallen en meegenomen. De reden zou zijn dat hij ongevraagd de fiets van ene Ibi had geleend om van Tanki leendert naar Oranjestad te rijden. Daar zou hij vijftig florin krijgen van Mike Eman voor rookwaren en chocola.

Ibi zelf verklaarde dat het verhaal onzin was. Hij kent de man goed, want die doet klusjes voor hem en hij geeft hen elke dag eten en drinken. Zodra de verslaafde man zag dat Ibi werd geïnterviewd, gaf hij toe dat het verhaal over de ontvoering verzonnen was.

Daarop liet de politie iedereen gaan.