Colegio San Nicolas nu Colegio Nigel Matthew

Voortaan draagt Colegio San Nicolas de naam Colegio Nigel Matthew. De nieuwe naam is een eerbetoon aan de man die vele jaren aan het hoofd stond van de dependance van de Havo-Vwo-school.

Matthew herinnert zich nog goed dat hij te horen kreeg dat hij was uitgekozen om leiding te gaan geven aan de nieuwe school. Hij vertelde dat hij naar zijn moeder was gegaan. Zijn ouders hadden in hun tijd gestreden voor gemengd onderwijs voor jongens en meisjes en zouden zeer zeker heel blij zijn met een school voor hoger voortgezet onderwijs in San Nicolas.

Na zijn pensionering bleef Matthew op ‘zijn’ school werken. Tot 2011 gaf hij er les. Al in zijn eerste zomervakantie kreeg hij het verzoek om een middag-Havo te gaan leiden. Dat heeft hij ook nog een jaar gedaan.

Bij het horen van al deze verdiensten is duidelijk dat Matthew veel heeft betekend voor het onderwijs in San Nicolas. Zelf reageert hij verbijsterd op de eer die hem wordt gegeven. ,,Ik heb er geen woorden voor. Dit had ik nooit verwacht. Hartelijk dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet en dank aan mijn familie die me altijd heeft gesteund.”