Klachten over intimidatie bij verzamelen handtekeningen

De leiders van de partijen HTC, CURPA en PUEBLO PROME vinden het ongepast dat de medewerkers van bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo) mensen die komen tekenen, vragen naar de partij van hun keuze. Ze vinden dat een vorm van intimidatie.

Gilbert Webb van HTC heeft het gevoel dat de medewerkers van Censo op deze manier mensen afhouden van het steunen van bepaalde partijen. Daardoor zouden deze partijen niet kunnen meedoen aan de verkiezingen, wat in het voordeel is van andere partijen.

Eric Ras van CURPA is het met Webb eens. Hij vindt dat de mensen van Censo hun mond moeten houden. ,,Wij moeten 587 handtekeningen verzamelen, anders kunnen we niet meedoen met de verkiezingen. Een ieder heeft het recht om een partij naar keuze te ondersteunen. Commentaar van een ambtenaar is ongepast.

Michael Williams van PUEBLO PROME vindt het schandalig wat er bij Censo gebeurt. Hij heeft nagevraagd bij zijn achterban wat hun ervaringen zijn. ,,Het is zeer te betreuren dat mensen op deze manier worden geintimideerd. Opvallend dat dit de partijen overkomt die zich verzetten tegen de al 35 jaar voortdurende corruptie.”

Sharin Luidens, directeur van Censo, is verbaasd over de aantijgingen. Volgens haar doen haar medewerkers niets anders dan vragen of men zeker is van zijn steun aan een bepaalde partij om daar dan een vinkje bij te zetten.