Grote ravage en drie gewonden door wegpiraat

De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden wegens roekeloos rijden. Door zijn toedoen botsten verschillende auto’s tegen elkaar en raakten drie mensen gewond.

Rond 14.00 uur werden verschillende politie-eenheden ingezet om de notoire wegpiraat te stoppen. De man reed onverantwoord door Camacuri en bracht het overige verkeer in gevaar. Net voor Budget Carrental passeerde een van de politiewagens, een auto van de recherche zonder bijzondere kenmerken, een personenwagen. Hoewel de auto de sirene voluit liet loeien, had de chauffeur van de andere wagen de passeerbeweging te laat door. Er volgde een stevige aanrijding. Twee rechercheurs en de chauffeur van de andere wagen raakten gewond. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto’s raakten zwaar beschadigd.

Intussen bleven andere politie-eenheden de wegpiraat achtervolgen. Uiteindelijk lukte het om de man te laten stoppen. Het bleek te gaan om een man die al vaker is aangehouden wegens onverantwoord rijgedrag. Hij werd aangehouden.