Dutch Caribbean Nature Alliance Organiseert Specifieke Sessies Voor Natuurbehoud

Dutch Caribbean Nature Alliance Organiseert Specifieke Sessies Voor Natuurbehoud in het Nederlands Caribisch Gebied op het World Conservation Congress

Gezaghebber van Bonaire en Gouverneur van Sint Maarten Zullen Toespraak Houden

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) zal volgende week sessies organiseren en leiden gericht op het benadrukken van de behoefte van het verhogen van activiteiten voor natuurbehoud in het Nederlands Caribisch gebied tijdens het congres van IUCN (Internationale Unie van Natuur Conservatie) World Conservation Congress.

Het IUCN World Conservation Congress dat elk vier jaar gehouden wordt brengt bij elkaar verschillende duizenden leiders en beleidsmakers van de overheid, maatschappelijke organisaties, inheemse bevolkingsgroepen, business, en de academische wereld, met het doel de conservering van het milieu en gebruik te maken van de oplossingen die de natuur biedt voor wereldwijde uitdagingen.

Via haar lidmaatschap van zowel IUCN Netherlands als van IUCN Caribische Commissie, zal de DCNA zich richten op het benadrukken dat, ondanks het feit dat ze de hotspot zijn van de biodiversiteit van het Nederlands Koninkrijk, het Nederlands Caribisch gebied erg weinig aandacht krijgt voor de preservatie en conservatie van de natuur, in het bijzonder als het aankomt op de impacts van klimaatwisseling die op handen zijn.

Photo: Dr. Hellen van der Wal, voorzitter van het bestuur van DCNA (midden), Coenraad Krijger, Directeur IUCN-NL (rechts) en Directeur van DCNA Tadzio Bervoets (links)

“Wij waarderen de mogelijkheid het Nederlands Caribische gebied van Nederland op het Wereld Conservatie Congres te kunnen presenteren, dat de grootste conservatie bijeenkomst is op de wereldwijde kalender. Ofschoon wij zes park beheersorganisaties hebben in het Nederlands Caribisch gebied, die uitstekend werk verrichten, wordt dit werk niet vaak voldoende benadrukt. Een ander gebied waar wij ons ook op richten is de impacts van klimaatwisseling op al onze eilanden; alle zes van onze eilanden zitten aan de voorgrond van de klimaatcrisis en er zal meer gedaan moeten worden door de overheden zowel van binnen de regio als buiten de regio op het gebied van de eilanden weerbaarder te maken tegen de impacts van een veranderend klimaat,” geeft Tadzio Bervoets, directeur van de Dutch Caribbean Nature Alliance, als commentaar.


Het Congress heeft als doel het verbeteren van de wijze hoe wij ons natuurlijk milieu beheren voor menselijke, sociale en economische ontwikkeling, maar dit kan niet door alleen de natuurbeschermers bereikt worden. Het IUCN Congres is de plaats om de verschillen aan de kant te zetten en samen te werken om een goed milieubeheer te scheppen, met het betrekken van alle onderdelen van de samenleving, om zowel de verantwoordelijkheden als de voordelen van conservatie te delen. Bij de speciale Nederlands Caribische sessie die de DCNA organiseert, zullen zowel de beschermheer en erelid van de Dutch Caribbean Nature Alliance Gouverneur Holiday van Sint Maarten en Gezaghebber dhr. Edison Rijna het woord voeren.