30e ‘Biggest challenge of Aruba’ over de finish

In de nacht van 20 op 21 mei vond de 30ste editie van de Ronde van Aruba plaats. De ronde is een terugkerend hardloopevenement van 72 kilometer, welke georganiseerd is door Marinierskazerne Savaneta in samenwerking met veiligheidspartners van Aruba. Het evenement begon in 1971 als initiatief van twee mariniers.

Deelname aan de ronde is mogelijk voor iedereen, naast militairen uit het Caribisch gebied zijn er ook veel deelnemers uit bijvoorbeeld Aruba en andere eilanden in de regio. Het startschot van de editie werd gegeven door de gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt.

Vanwege de tropische temperaturen overdag vond dit evenement bij duisternis plaats. De route, op zowel verharde als onverharde wegen, was voor zowel de lopers als de organisatie wederom een grote uitdaging. ‘’The biggest challenge of Aruba’’ was ook dit jaar weer een groot succes.

De teams hadden elk hun beweegreden om deel te nemen aan het evenement. Op veel plekken stonden supporters langs de kant om de lopers aan te moedigen. Eenmaal gefinished werden de deelnemers warm onthaald door de organisatie en kregen een deelnemersmedaille uitgereikt.

Meedoen is belangrijker dan winnen
Naast het teamwork, de teamspirit en de gezellige sfeer bleef het natuurlijk een wedstrijd waarbij één individu, duo en team als eerste over de finish kwam. Het beste militaire team dit jaar was “DETSXM”, een team van het mariniersdetachement uit Sint Maarten.

De Ronde van Aruba is een jaarlijks terugkerend evenement, wat betekent dat deze volgend jaar rond mei weer zal plaatsvinden. De inschrijving voor de 31ste editie opent medio januari volgend jaar.