Succesvolle 19e conferentie: Er moet veel veranderen als het gaat om genderidentiteit

De 19e jaarlijkse Female Leadership Conference die afgelopen weekeinde op Curaçao plaatsvond met als thema ‘Over vrouwen en genderidentiteit’ was wederom een succes.

Het onderwerp van de conferentie was geïnspireerd door het onderzoek van Dr. Thomas Köllen en collega’s op ‘Seksuele geaardheid en transgenderkwesties in organisaties wereldwijde perspectieven op diversiteit van het LGBT-personeel’.

De conferentie begon met een gebed van Victoria Wild.

De officiële opening van de conferentie was door de consul-generaal van de Verenigde Staten van Amerika in Curaçao Margie Bond, die zich concentreerde op de geschiedenis van de gelijkheid van vrouwen en ze gaf het publiek om na te denken over de wetenschap dat je als vrouw er 100 procent klaar voor bent, je verdient een stoel aan tafel en om je authentieke zelf te zijn.

Initiatiefnemer en organisator van de conferenties Reyna Joe sprak haar dank uit aan allen die het mogelijk hebben gemaakt om de conferentie door te laten gaan.

De focus blijft op vrouwen die zich hebben ingespannen om te studeren en een carrière te hebben en om hen voldoende empowered te hebben om tevreden te zijn, ondersteund als waardevolle leden van hun gemeenschap.

Het onderwerp van dit jaar werd wetenschappelijk geïntroduceerd door Gina Marcano, die een Master of Arts in Politicologie heeft en die docent is aan de Universiteit van Curaçao voor de Faculteit der Sociale en Gedragswetenschappen en les geeft in “Inleiding tot sociaal werk”, “Menselijk gedrag en sociale omgeving ”, en “Bureauonderzoek in de sociale wetenschappen”.

Haar inleiding liet zien hoe mensen naar gender kijken en hoe de manier waarop moderne gemeenschappen naar gender kijken sterk Europees beïnvloed is.

De volgende spreker was transman Roderick die een duidelijk beeld gaf van hoe zijn leven is doordat hij van geslacht is verandert.

‘Van kleins af aan wist ik dat ik een man ben’, zei hij en zijn presentatie was voor velen emotioneel om te zien wat er kan gebeuren in het leven van een persoon zoals hij: een self made man.

HR-professional Judith Brekelmans sprak over diversiteit @ inclusie, vanuit het perspectief van HR. Met name de arbeidsplaatsen ondergaan veranderingen omdat het niet meer mogelijk is om te doen alsof er niets aan de hand is, verschillende geslachten moeten worden geïdentificeerd enerbij worden betrokken.

De deelnemers hadden veel vragen en iedereen was het erover eens dat er veel informatie nodig is om de inclusie te bereiken waarvan uiteindelijk iedereen profiteert.

De conferentie had ook een interessante sessie met boekuitgever Sierra Melcher van Red Thread Publishing, die informatie gaf over de uitdaging om je verhaal te publiceren en je ervaringen met de wereld te delen.

Het is ook de bedoeling van de conferentie dat meer vrouwen hun verhalen gaan schrijven en publiceren.

Ceremoniemeester Nelly Rosa deed het uitstekend net als Jason Rafaël die het technische gedeelte voor zijn rekening had.

Initiatiefnemer en organisator Reyna Joe is dankbaar voor het resultaat van deze conferentie waar het voor de 19e keer mogelijk was om een empowerend evenement te creëren voor geweldige vrouwen en degenen die hen steunen.

Meer gedetailleerde informatie vindt u op de facebookpagina: About Female Leadership.