Meerdere vissersboten op sleeptouw

fgelopen vrijdag kreeg het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht via VHF kanaal 16 een melding binnen van een vaartuig die in problemen was. De kapitein gaf aan dat zijn vissersboot met problemen met het afkoelsysteem kampte en dat hij niet verder kon varen. Het RCC lichte meteen het steunpunt Aruba in zodat een Metal Shark naar de locatie van het vaartuig genaamd, Mishaili kon gaan.

Eenmaal op de locatie van het vaartuig nam de Metal Shark patrouilleboot van de Kustwacht het vaartuig op sleeptouw en voeren ze richting Bali pier waar Mishaili veilig kon aanmeren.

Gisteren kreeg het RCC ook een melding binnen van het vissersvaartuig Joandra die problemen had met zijn batterijen. Een Metal Shark ging langszij liggen en heeft Joandra op sleeptouw genomen en voeren richting Spaanslagoen Rancho Carion. Bij Rancho Carion aangekomen hebben de kustwachters een routine controle op de vissersboot uitgevoerd.

De Kustwacht adviseert alle booteigenaren om hun boot regelmatig te onderhouden. Zorg dat u genoeg veiligheids- en reddingsmiddelen aan boord heeft zoals: zwemvesten, zaklantaarn, EHBO kit, genoeg water, brandblusser, VHF radio of opgeladen mobiele telefoon. Voorkom pech onderweg en een gevaarlijke situatie op zee met uw boot. In het geval u hulp nodig heeft kunt u met de Kustwacht bellen op het nummer 913. De Kustwacht wenst u een fijne en veilige reis.