Arno Willems nieuwe vertegenwoordiger van beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix bij DCNA

Heer Arno Willems - Nieuwe Vertegenwoordiger van Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix voor de Dutch Caribbean Nature Alliance. Credit: DCNA- alle rechten voorbehouden.

Sinds Juni 2023 is heer Arno Willems de Koninklijke vertegenwoordiger van beschermvrouwe Hare Koninklijke Hoogheid (H.K.H.) Prinses Beatrix voor de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). Hiermee volgt hij heer Jaap van Leeuwenburg op die van 2009-2023 de functie heeft vervuld en recentelijk met pensioen ging. De DCNA is een non-profitorganisatie die is opgericht om de natuur te beschermen en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen op de zes Nederlands Caribische eilanden te bevorderen. 

Heer Arno Willems (1959) studeerde bosbouw aan de Landbouwhogeschool in Wageningen. Hij werkte onder andere aan diezelfde hogeschool, bij Staatsbosbeheer, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en in Mali voor de Stichting Nederlandse Vrijwilligers. Hij verrichtte ook consultanties op de Balkan, de Kaukasus en in verschillende Afrikaanse landen. Zijn werkterrein omvat bosbouw, natuurbeheer en landbouw. Sinds 2013 is hij Rentmeester van Kroondomein Het Loo, een koninklijk landgoed van meer dan 10.000 ha. Volgens hem is natuurbeheer vooral mensenwerk en is zuinig omgaan met de natuur bijzonder verstandig: “we hebben er maar één van! “

We zijn ontzettend trots op DCNA’s Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix. H.K.H. Prinses Beatrix heeft een bijzondere band met de Nederlandse Cariben en ons werk om de prachtige tropische natuur te beschermen altijd gesteund. We zijn ook erg dankbaar voor haar support en de fijne samenwerking met haar voormalige vertegenwoordiger heer Jaap van Leeuwenburg. We kijken er naar uit om met heer Arno Willems de werkzaamheden voort te zetten“, aldus Hellen van der Wal, voorzitter van DCNA.