De Kustwacht heeft een nieuwe Plaatsvervangend Directeur Kustwacht

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied heeft met mevrouw Joëlle de Jong-Mercelina per 2 oktober jl. een nieuwe Plaatsvervangend Directeur (PDKW). Mevrouw De Jong-Mercelina wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de kustwachttaken
en de interne bedrijfsvoering van de Kustwacht. Zij heeft daarmee de dagelijkse leiding over de organisatie. Zij is buitengewoon gekwalificeerd voor deze functie dankzij haar indrukwekkende loopbaan, met name bij het Ministerie van Justitie van Curaçao.

In haar laatste functie bij het Ministerie was zij waarnemend Secretaris-Generaal. Haar uitgebreide kennis op het gebied van rechtshandhaving, publiekrecht en zeerecht, alsmede haar achtergrond in internationale betrekkingen zijn goed toepasbaar bij de Kustwacht. Daarnaast was zij namens Curaçao lange tijd plaatsvervangend lid van het Presidium van de Kustwachtcommissie en heeft ze relevante ervaring opgedaan als docent Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen/Curaçao. Ze is ook een voormalig lid van het Vrijwilligerskorps van de Nederlandse Antillen. Joëlle zal als eerste vrouw de functie van PDKW bij de Kustwacht in het Caribisch gebied bekleden. De Kustwacht heet Joëlle de Jong-Mercelina van harte welkom en wenst haar veel succes.