Een Sfeervol Heiligdom: Alto Vista Kapel op Aruba Schijnt Nieuw Licht met Zonnepanelen

De Alto Vista Kapel op Aruba heeft onlangs een prachtige upgrade ondergaan met de installatie van zonnepaneel systeem met accu-opslag, waardoor deze beroemde kapel nu ’s avonds schittert in een warm en gastvrij licht.

De bekende Alto Vista Kapel is gebouwd in 1952, maar de locatie heeft een veel langere geschiedenis: hier stond ooit de eerste kerk van Aruba. De kapel heeft een aanzienlijke historisch en culturele waarde voor het eiland en staat op een heuveltop met uitzicht over de Noordkust. De kapel is een tastbare getuigenis van het rijke katholieke erfgoed van Aruba. Tegenwoordig is de kapel niet alleen een gekoesterd herkenningspunt, maar ook een geliefde bestemming voor talloze toeristen. Omringd door de serene schoonheid van de cactussen en de adembenemende panoramische uitzichten op de kustlijn, waardoor het een vredige toevlucht biedt voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Michael Geerman, Projectleider voor de Sint Anna Parochie waar onder de Alto Vista Chapel valt, heeft onlangs de handen ineengeslagen met Mister Green om de toevoeging van zonnepanelen aan de kapel te realiseren. “Namens de Pastoor en de Parochie zijn wij heel blij met Mister Green/PowerHouse, en wij zijn trots op dit project,” aldus Michael Geerman. Deze nieuwe installatie is een mijlpaal voor de kapel, die zich op een afgelegen locatie bevindt waar het aanleggen van een elektriciteitsaansluiting kostbaar en tijdrovend zou zijn. De zonnepaneleninstallatie met accu-opslag bleek de perfecte oplossing om de Alto Vista Kapel van stroom te voorzien.

Dit kleine heiligdom wordt vaak verlicht door een zee van kaarsen, wat bijdraagt aan de sfeervolle ambiance. Dankzij de nieuwe verlichting kunnen bezoekers nu ook ’s avonds makkelijker van de kapel genieten. De Alto Vista Kapel nodigt iedereen, gelovig of niet, van harte uit om de serene sfeer te ervaren en de wekelijkse diensten bij te wonen.

“Het is een eer dat er door de Sint Anna Parochie voor ons bedrijf gekozen is en we kijken met veel plezier terug op dit unieke project,” aldus Coen van Daal, oprichter van Mister Green. De toevoeging van zonnepanelen aan de Alto Vista Kapel markeert een belangrijke stap in het behoud van dit historische heiligdom en een versterking van de bezoekerservaring. Het licht van de kapel zal nu nog meer mensen aantrekken en een symbool blijven van de rijke geschiedenis en spirituele betekenis van Aruba. 

Voor meer informatie en bezoekmogelijkheden kunt u contact opnemen met het kantoor van de Sint Anna Parochie waar onder de Alto Vista Chapel hoort +297 587 1409