Jaarlijkse oefening “Barracuda Warrior” afgerond

De jaarlijkse militaire oefening, genaamd “Barracuda Warrior”, vond dit jaar van 15 – 29 januari op Curaçao plaats. De oefening bracht verschillende militaire eenheden uit het Caribisch gebied samen, waaronder het Marine Squadron Carib vanuit Aruba, het Mariniersdetachement Sint Maarten, het Bootpeloton van Curacao, de Compagnie in de West en een peloton van de Curaçaose militairen. In totaal hebben 185 militairen deelgenomen aan de oefening.

Het doel van de oefening was het versterken van de samenwerking tussen de diverse eenheden die doorgaans op verschillende eilanden gestationeerd zijn. De activiteiten tijdens Barracuda Warrior omvatten onder andere schietoefeningen, amfibische runs (zowel overdag als ’s nachts), optreden in verstedelijkt gebied en geplande en ongeplande aanvallen simuleren.

De Curaçaose militairen nemen steeds vaker deel aan grote militaire oefeningen in het kader van het door professionaliseren van de Caribische militairen. Daarnaast vergroot het gezamenlijk trainen de operationele effectiviteit.

Barracuda Warrior blijft een belangrijke militaire oefening om de paraatheid en cohesie van de maritieme en landstrijdkrachten in het Caribisch gebied te bevorderen. Dit ondersteunt de missie van Defensie in het Caribisch gebied: het leveren van vrede en veiligheid in de regio.