Feest op De Schakel College: Ze hebben het Junior TTO Certificaat voor HAVO/VWO behaald

Het Schakel College is sinds 2020 een TTO school, TTO staat voor TweeTalig Onderwijs (Nederlands- Engels). In het TTO-programma staat het leren van twee of meerdere talen op hoog niveau, wereldburgerschap, en persoonlijke ontwikkeling van leerlingen centraal. De afgelopen jaren heeft het team hard gewerkt aan een onderwijsprogramma Nederlands-Engels dat aansluit bij leerlingen op Aruba.

De school is hiervoor aangesloten bij het Nuffic-netwerk. Voor het lidmaatschap moet de school de TTO-standaarden onderschrijven. Ook moet de school deelnemen aan het kwaliteitstraject voor TTO om het TTO-keurmerk te behalen. Vanuit het Nuffic-tto netwerk beoordeelden Hoogleraar Rick de Graaff (vreemdetalendidactiek Universiteit Utrecht) en Lineke Ouwendijk (projectmedewerker tweetalig onderwijs van het Nuffic) de resultaten van dit programma.

Zij werden daarin bijgestaan door Vanessa Pietersz (beleidsmedewerker meertaligheid van Directie Onderwijs). Ze spraken met enthousiaste leerlingen en docenten en hebben een aantal inspirerende lessen gezien. Met plezier brachten ze het positieve nieuws. “Het was een feestje! Bedankt voor de gastvrijheid en felicitaties voor een geweldig team.”