Colegio Arubano bereidt zich voor op het nieuwe schooljaar

Onlangs organiseerde Colegio Arubano een open dag voor leerlingen van groep 6 van de basisschool, leerlingen die hun MAVO afronden, leerlingen die al op school zitten en meer willen weten over profielen en studies zowel op Aruba als daarbuiten, ouders en andere belangstellenden om de school beter te leren kennen.

De open dag is heel goed bezocht. Alle vakken werden gepresenteerd aan (toekomstige) leerlingen en hun ouders. Ook alle serviceclubs, de leerlingenraad van het Colegio Arubano en het boekenfonds hebben informatie gegeven. Gasten konden ‘proeflessen’ volgen en opdrachten maken in verschillende lokalen voor verschillende vakken. Veel gasten gaven aan dat ze het leuk vonden en ouders gaven positieve feedback en waren onder de indruk van het Colegio Arubano als geheel.

Het Colegio Arubano organiseert naast de lessen diverse buitenschoolse activiteiten, evenals vrijwillige activiteiten ten behoeve van onze gemeenschap. Er zijn excursies op Aruba en naar het buitenland. Zo is er ook het Erasmus+-project, binnenkort de reis van de VWO 5-groep naar Nederland en van de HAVO 4-groep naar Colombia.

Momenteel kunnen basisscholen hun leerlingen van klas 6 aanmelden. Nadat de doorstroomtoets is afgenomen krijgen alle leerlingen die toelaatbaar zijn een brief met informatie over de inschrijvingsprocedure. Pas nadat definitief besloten is om de leerling bij Colegio Arubano in te schrijven vindt de betaling plaats. Er is geen maximumaantal leerlingen dat aangenomen kan worden. Iedereen die aan de toelatingseisen voldoet is welkom.

Colegio Arubano is de grootste middelbare school op HAVO/VWO-niveau van Aruba, met bijna 1300 leerlingen. De school is een katholieke school open voor alle gezindten die dit jaar haar 65-jarig bestaan viert. Veel van onze professionals op Aruba zijn op deze school gevormd. We kijken uit naar een succesvol nieuw schooljaar.