Hulp nodig: Gezin van vijf woont in een auto nadat ze hun huis hebben verloren

Er is een week voorbijgegaan en het gezin Hoevertsz heeft nog steeds geen oplossing gevonden nadat hun huis afbrandde. Vandaag doen ze een oproep omdat ze zich niet per se zorgen maken over zichzelf, maar vooral om hun drie jonge kinderen.

Op zondag 28 april werden verschillende brandweereenheden naar een adres in Sabana Basora gestuurd. Bij aankomst troffen ze een huis volledig in vlammen aan. Het was het huis van de familie Hoevertsz, die niet alleen hun huis, maar al hun bezittingen in slechts 15 minuten verloren.

“We hebben alles verloren. Ik wil zien wie ons kan helpen. Ik maak me niet zozeer zorgen om mezelf, maar ik heb drie jonge kinderen. Ik wil een huis vinden. Het is al een week dat we geen fatsoenlijk dak boven ons hoofd hebben. Het doet me veel pijn om mijn kinderen zo te zien. We leven ongemakkelijk in de auto omdat er geen fatsoenlijke plek is,” zei hij.

Vijf mensen woonden in dat huis en nu hebben ze niets. De vader is bezorgd en zegt dat het hen wel lukt om eten te krijgen, maar hun probleem is het vinden van een huis. Ze hebben een plek nodig om te wonen omdat hij drie jonge kinderen heeft die naar school moeten.

Hij ging naar verschillende appartementen, maar het is moeilijk. Of ze accepteren geen kinderen, of als er kinderen zijn, wordt de prijs te hoog en kunnen ze het niet betalen. “Het is behoorlijk ongemakkelijk. We kunnen dit niet langer verdragen, de hele dag in de auto zitten. Het is dus erg dringend voor ons om een dak boven ons hoofd te hebben. We hebben geen geld nodig, maar een huis zodat mijn kinderen rustig kunnen slapen en normaal naar school kunnen gaan.”

Gezien alles wat hij deze week heeft meegemaakt, heeft hij het gevoel dat niemand hen uit de situatie wil helpen. “We hebben echt niets. We moeten helemaal opnieuw beginnen. Ik maak me zorgen om mijn kinderen die alles hebben verloren.”

Franklin zei dat hij erg moe is, en zijn kinderen ook. Hij heeft zeven dagen niet goed geslapen, omdat hij te bezorgd is over de situatie. “Ik geloof dat mijn kinderen ook ongemakkelijk zijn in deze situatie.”

Hij heeft geld om iets te huren, maar het probleem is dat alles te duur is.

Voor meer informatie kunt u contact met hem opnemen op: 5661125.