Stichting “Lead by Design” en CEDE Aruba werken samen om jongeren goed voor te bereiden

De Stichting Lead by Design in samenwerking met CEDE Aruba blijven toekomstige leiders en de oudsten van onze volgende generatie goed voorbereiden voor de toekomst.

Met enorm veel plezier blijven ze de jongeren voorbereiden via het LEAD BY DESIGN buurtprogramma. Het programma begon op 4 maart en belangrijke thema’s werden besproken die hen zullen helpen ontwikkelen binnen hun doel en invloedssfeer in het leven.

Gedurende de maand maart hebben de studenten twee zeer belangrijke en fundamentele thema’s behandeld: “Het Ontsluiten van de Kracht van Liefde” en “Je Bent Wat Je Eet”, legde Sharleen Tromp uit, gecertificeerde Gallup Strengths Coach, docent, persoonlijkheidstrainer en talentontwikkelingstrainer.

Beide workshops zijn fundamenteel en van groot belang, omdat als we voor onszelf zorgen en goed uitrusten, dan zullen we automatisch een betere invloed hebben op de samenleving. Invloed gaat een lange weg; een woord of gesprek dat we voeren met iemand kan zo’n positieve en constructieve impact hebben dat de persoon het gedeeltelijk of volledig zal meenemen naar hun volgende gesprek, in hun invloedssfeer, en dus blijft de inhoud stromen en impact hebben. “Hoe meer we van onszelf houden, onszelf beter behandelen en gezond voedsel consumeren, hoe scherper onze geest en focus zullen zijn, om de beste versie van onszelf te bereiken en te gedijen op elk gebied van het leven,” legde Tromp uit.

Wat betreft april hebben we de onderwerpen “Het Begrijpen van Je Persoonlijkheid”, “Emotionele Behoeften”, “Waarden”, “Vision Board – Deel één” behandeld.

“Hier hebben we de verschillende soorten persoonlijkheden behandeld waarbij de jongeren hun individuele persoonlijkheid konden identificeren.” Wat zijn de belangrijkste kenmerken van elke persoonlijkheid, de emotionele behoeften die elk met zich meebrengt, waardoor ze hun emoties kunnen begrijpen en ermee kunnen omgaan – met zichzelf, evenals in hun relaties met anderen, om hun identiteit te vinden en een solide fundament te leggen,” benadrukte Tromp.

“We hebben ze ook hun eigen ‘Vision Board’ laten maken, waarvan we deel één in april hebben behandeld, waardoor ze hun visie konden beginnen vorm te geven en vast te stellen. In juni zullen we doorgaan met deel twee.”

“Voor degenen die een beetje weten over mij; ik had zelf ook twijfels toen ik op het vliegtuig stapte om in Nederland te gaan studeren, omdat ik niet helemaal zeker was van wat ik wilde studeren en mezelf vond veranderen van richting in de zoektocht. Iets wat nog steeds het geval is bij veel van onze studenten die naar Nederland gaan om te studeren. Dit, afgezien van een gevoel van falen of zich onzeker voelen over zichzelf, brengt onnodige financiële lasten met zich mee dmv een flinke lening, die tegen de tijd dat ze terugkeren naar Aruba en de arbeidsmarkt betreden, moeten worden terugbetaald, evenals op de economie van Aruba.”

“Dit is een ‘kloof’ die we kunnen en moeten dichten voor het welzijn van onze jeugd en ons land. Zo zorgen we ervoor dat onze jeugd met zekerheid en zelfvertrouwen Aruba verlaat. Het is een situatie die ik persoonlijk heb meegemaakt en via het LEAD BY DESIGN buurtprogramma is ons doel om een verschil te maken,” concludeerde de Coach.