Tijdelijke beslissing: opgehoopte slib mag worden verbrand

Vroeg vanochtend heeft de rechtbank haar beslissing bekend gemaakt over het verzoek van de regering om de verbrandingsoven (incinerator) in Parkietenbos te gebruiken. Vorig jaar heeft de rechtbank bevolen dat de verbrandingsoven zonder de juiste overlastvergunningen niet kon worden gebruikt. De gronden waarop de overlast vergunning was verleend, voldeden niet aan alle wettelijke vereisten.

Na enkele beschadigde onderdelen te repareren, kon de oven nog steeds niet worden gebruikt (voor meer dan zeven maanden lang) vanwege de beslissing van de rechtbank. Gezien de ophoping van slib van zowel de verbrandingsoven als van wat wordt geproduceerd in de waterzuiveringsinstallatie in Bubali, ging de betrokken minister naar de rechtbank om een speciale vergunning aan te vragen, Voornamelijk om het gerechtelijk bevel uit te stellen, waardoor de verbrandingsoven zou kunnen worden gebruikt om het opgehoopte slib te verbranden.

Er werd begrepen dat er meer dan 8 containers met slib waren, wat een onaangename situatie creëerde. Vandaag heeft de rechtbank besloten om dit verzoek goed te keuren.