Parlementslid Rycond do Nascimento: Ik ben tegen deze wet

Onafhankelijk parlementslid Rycond Santos do Nascimento richtte zich tijdens de vergadering over het homohuwelijk op zijn christelijke overtuigingen. Hij verwees naar de Bijbel voor redenen waarom hij niet kan instemmen met het wetsvoorstel van vier parlementsleden om het homohuwelijk te erkennen.

“Alles moet in balans zijn,” zei hij. Onder andere noemde hij de gevoelens die in de gemeenschap bestaan en de noodzaak om christelijke/katholieke waarden in overweging te nemen.

Hij verklaarde dat het doel van het vrouwenlichaam is om leven te schenken. Dit is waar mensen voor ontworpen zijn. Vanuit een christelijk perspectief schiep God vrouwen en mannen. En dit is diepgeworteld in ons burgerlijk recht en is iets dat niet kan worden veranderd.

“Tegenwoordig is er een ander model dat de definitie van het huwelijk uitbreidt om man met man en vrouw met vrouw op te nemen. Op deze manier willen ze laten zien dat elk persoon zijn eigen persoonlijkheid wil definiĆ«ren. Hoewel het doel is om maximale gelukzaligheid te bereiken, kunnen natuurlijke wetten niet worden overtreden.