Stemming eindigt in een gelijkspel: wet op het homohuwelijk wordt niet aangenomen

Gisteren had het parlement van Aruba bijna de hele dag besteed aan de bespreking van de wet op het homohuwelijk. Na 22.00 uur kwam het resultaat binnen, eindigend in een gelijkspel van 10-10, met één parlementariër, Shailiny Tromp-Lee, afwezig.

De parlementariërs die vóór de wet op het homohuwelijk stemden, zijn: Miguel Mansur van ACCION21, Misha Raymond van RAIZ, Raymond Kamperveen van RAIZ, Marisol van MAS, Aquannette Gunn van MAS, Gerlien Croes, onafhankelijk parlementslid, Mervin Wyatt-Ras van AVP, Mike de Meza van AVP, Benny Sevinger van AVP, en Setty Christiaans-Yarzagaray van MEP.

Degenen die tegen de wet hebben gestemd, zijn Arthur Dowers van AVP, Mike Eman van AVP, Alvin Molina, Hendrik Tevreden, Darlaine Guedez-Erasmus, Marco Berlis, Ricky Hoek, Edgard Vrolijk, en Arthur Vallejo, allen van MEP. Terwijl Shailiny Tromp-Lee van MEP ervoor koos niet aanwezig te zijn.

Elke parlementariër heeft zijn oh haar redenen gegeven om het eens te zijn met of tegen de wet op het homohuwelijk te zijn. Gezien het gelijkspel in de stemming, gaf de voorzitter van het parlement aan dat ze een nieuwe vergadering zouden moeten houden om opnieuw te stemmen.